Анонимните заплашиха сайта на Биволъ

Анонимните заплашиха сайта на Биволъ
A A+ A++ A

Анонимните публикуваха днес на сайта си http://wikianonbg.com/ отворено писмо до разследващия сайт Биволъ. В него те изразяват разочарованието си от факта, че Биволъ подкрепя Харта 2013, зад която според Анонимните стоят съмнителни мотиви. Вчера те свалиха сайта на хартата www.harta2013.eu , но днес той отново е активен.

Предлагаме на читателите пълния текст на отвореното писмо, без редакторска намеса:

До: bivol.bg

Здравейте,

С това писмо искаме да обърнем внимание към подкрепата ви към "Харта 2013". Ние ви уважаваме като сайт, споделящ истината и скритото, но го намираме за недопустимо да подкрепяте тази харта, зад която стоят съмнителни мотиви и спонсориращи ги организации, опитващи се да прилагат своето политическо инженерство. Ние винаги сме били с Wikileaks и техните съмишленици в борбата за свобода на информацията в интернет, но смятаме, че с тази ваша постъпка е възможно да станете наша мишена в борбата ни срещу Харта.

Видяхте каква бе съдбата на техният сайт, harta2013.eu, и най-вероятно сте наясно с това, на какво сме способни. Приемете това като предупреждение, но отчасти и като заплаха. Анонимните ще се борят срещу "Харта 2013" и поредният опит за манипулация срещу народът ни, дори това да изисква действия срещу нейните последователи.

Ние също ще уведомим и Wikileaks за вашите действия. Смятаме, че вие нарушавате традицията и принципа на работа на Wikileaks да сте независим източник на информация, за които ние също сме се борили през годините. Сайтове като вашият трябва да са чисти - без външен контрол, манипулация и подтикването й. Ще се опитаме да изясним проблемът, но действията от наша страна няма да са благоприятни за вас в противен случай. Надяваме се да сте разбрали посланието и да се замислите над думите ни. Дали ще ни послушате, е ваш избор, но вероятно се досещате какви ще са последствията в противен случай. 

Очакваме отговор.

С уважение, Anonymous

Ние сме Анонимните!

Ние сме легион!

Ние не прощаваме!

Ние не забравяме!

Очаквайте ни!

#Анонимните #Биволъ #отворено писмо #заплаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници