Samsung по всяка вероятност са нарушили патент за дизайн на Apple, смята немски съд

Samsung по всяка вероятност са нарушили патент за дизайн на Apple, смята немски съд
A A+ A++ A

Съдебната сага между Apple и Samsung продължава с пълна пара на всички фронтове. Поредният епизод е от немския съд, който преди време издаде временна забрана за продажба на Galaxy Tab 10.1 заради възможни нарушения на патента за дизайн на Apple, свързан с iPhone. Според източници на сайта Foss Patents същият съд се кани да реши по този начин и за 6 по-стари телефони на Samsung - Galaxy S, Galaxy S Plus, Galaxy S II, Galaxy Ace, Galaxy R и Galaxy Wave M.

Според анализатора Флориан Мюлер информацията идва от надежден и независим източник, а преди началото на заседанието съдът е споделил с двете страни, че позицията им е, че Samsung са нарушили патента на Apple, като са копирали основни характеристики на iPhone. Мюлер уточнява, че според немския закон е забранено да бъдат копирани основни идентификационни характеристики на продукти и услуги.

Освен това, за да нарекат "копиране" използването на основни характеристики, трябва да е налице знанието на нарушителя на патента, когато е използвал тези характеристики за собствени продукти, каквото знание, според съда, несъмнено съществува.

http://www.fosspatents.com/2013/06/german-court-inclined-to-hold-samsung.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници