Едвин Сугарев: Този кабинет е заченат в грях

Едвин Сугарев: Този кабинет е заченат в грях
Действително сме по-близо до нови избори, което се признава дори от Сергей Станишев, коментира Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Този кабинет е заченат в грях. Дори самата предизборна кампания беше най-мръсната, която някога е провеждана в България“, обяви политическият анализатор Едвин Сугарев, който в сряда сутринта започна гладна стачка.

Той сподели, че се чувства добре: „Все пак това е само вторият ден от гладната стачка“.

„Това правителство е доста опасно за България, тъй като се оглавява от сламен човек, който няма своя политическа воля“, каза още Сугарев пред Нова ТВ.

„Действително сме по-близо до нови избори, което се признава дори от Сергей Станишев. Очевидно е, че парламентът не работи. Очевидно е, че в тази доста странна формула, в която е конструирано парламентарното мнозинство, то няма да проработи“, категоричен е Сугарев.

По отношение на Изборния кодекс Сугарев подчерта, че промените могат да се направят точно за една седмица, но според него не е толкова важно да бъде гласуван нов такъв.

„За какви реални позитивни действия можем да говорим, когато първите действия на този кабинет бяха да назначи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Да концентрира в ДАНС огромна мощ, така че тя да се превърне в нещо като репресивна машина, да реабилитира Държавна сигурност и да отвори отново приказка за антибългарския проект АЕЦ „Белене“, смята Сугарев.

Според него обаче дори да не беше избран Делян Пеевски за шеф на ДАНС, хората пак щяха да излязат на улицата.

По думите на Едвин Сугарев, ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, резултатите на БСП ще бъдат по-ниски отколкото на предишните избори и този път десните партии ще успеят да влязат в парламента, особено ако се коалират помежду си.

Сугарев заяви още, че трябва да се направи нова партия, която да привлече хората, които протестират в момента.

#ДАНС #Делян Пеевски #Пламен Орешарски #протести #гладна стачка #Едвин Сугарев #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници