Главният прокурор очаква доклад от СГП за делото срещу Сергей Станишев

Главният прокурор очаква доклад от СГП за делото срещу Сергей Станишев
A A+ A++ A

По случая със Сергей Станишев очаквам доклад от Софийска градска прокуратура, така както го очаквах от Щерьо Щерев. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров на въпрос за делото срещу Сергей Станишев за изчезването на седем секретни документа от деловодството на Министерския съвет, предаде агенция „Фокус“.

На въпрос дали може да бъде прекратено това дело, което от години се движи между съда и прокуратурата, Цацаров каза: „Доколкото разбрах от колегите от Софийска градска прокуратура, делото е внасяно четири пъти с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, което е законовата хипотеза на Наказателния кодекс, и четири пъти е връщано от Софийски градски съд за доразследване“.

„Казано по друг начин – оттук насетне на първо място трябва да преценим какви са шансовете това дело да не бъде върнато и пети път. Не хвърлям укори върху никого, просто ви съобщавам цифри. Не мисля, че прокуратурата не може да формулира едно предложение за освобождаване от наказателна отговорност четири пъти. Но ако бъде върнато и пети път, ще трябва да си поставим много въпроси. Ако няма какво да формулира, съдът трябва да го оправдае. Връщането става за процесуални нарушения“, заяви Цацаров.

#Цацаров #дело #Станишев #секретни документи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници