Бюлетините, открити в Костинброд, не са били технологичен брак

Бюлетините, открити в Костинброд, не са били технологичен брак
Жандармеристи охраняват печатницата „Мултипринт“ в Костинброд Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бюлетините, открити в печатница „Мултипринт“ в Костинброд, не са били технологичен брак, това е доказала експертизата, назначена от Прокуратурата. Това каза заместник главният прокурор Борислав Сарафов на пресконференция в Прокуратурата, предаде агенция „Фокус“. Както се вижда от експертизата, това не е технологичен брак, каза той.

Ако има свидетели или каквито и да е други доказателства за манипулация с бюлетините от Костинброд, техните разпити и доказателства ще влязат в делото. Ако няма – няма да влязат, каза той. Сарафов посочи, че засега няма такива свидетели. 

„Дали ще има повдигнати обвинения, или не - казах наскоро в едно интервю, – не мислете, че главният прокурор или неговите заместници решават всяко едно дело в страната. Всъщност ние изобщо не решаваме дела. Всяко едно дело или решението по него се вземат от наблюдаващия прокурор по делото. Противното би било намеса. Ние само обобщаваме и представяме резултатите и решенията, които не вземат главният прокурор или аз като негов заместник“, каза Сарафов.

„В тази печатница си има камера. Тя работи при 24-часов непрекъснат цикъл. Аз не зная - шапка невидимка ли трябва да има някой и по какъв начин някой, ако реши да се вмъкне вътре и да постави GPS в тоалетните или зад самите бюлетини“, заяви Сарафов по повод мнението на бившия премиер Бойко Борисов как е трябвало да реагира Прокуратурата, за да проследи всички участници в процеса.

„Това е един въпрос, които виси със страшна сила – тези бюлетини с колекционерска цел ли са отпечатани?“, отбеляза Сарафов. 

„Собственикът на печатницата е разпитан и казва, че вече разбира, че е допуснал доста грешки по отношение на целия производствен процес, по отношение на приемането и изпълнението на поръчката“, заяви заместник главният прокурор.

#бюлетини #Костинброд #печатница #прокуратура #Мултипринт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници