Toshiba демонстрира новите си телевизори, таблети и лаптопи

Toshiba демонстрира новите си телевизори, таблети и лаптопи
A A+ A++ A

Българска премиера получиха и новите продукти на Toshiba в категориите телевизори, таблети и лаптопи, които вече се предлагат на пазара или ще се появят през идните месеци. Основният акцент при телевизорите, при които компанията има над 20% пазарен дял в България за миналата година, което я нарежда на трето място, са големите диагонали, ползването на резолюция Ultra HD, обновеният дизайн и възможностите, които осигурява платформата Cloud TV.

Флагманска сред новите телевизори за тази година е серията L9 Ultra HD 3D Smart LED. Моделите от нея се отличават с резолюция 3840 x 2160 пиксела, която е достъпна в три размера на екрана: 213 см (84"), 165 см (65") и 146 см (58"). Добавен е и процесорът CEVOTM 4K, който се грижи за оптималното изображение при гледане на филми и телевизионни предавания, при гейминг или при разглеждане на снимки и ползване на PC приложения. Другите нови серии - HD LED Smart телевизорите W4, L4, L6 и L7, предлагат услугата Cloud TV - новия подход на Toshiba към свързаното телевизионно забавление, с пълноценно използване на интелигентния достъп до съдържание, търсене и персонализирани препоръки към всеки зрител, както и ползване на социални мрежи през облака. По-достъпните бюджетни модели за 2013 г. са от новите серии L1, W1 и D1, L2 и W2.

На събитието видяхме и новите 10-инчови таблети от линията Excite - Pure, Pro и Write. Те са базирани на Android 4.2 и разполагат със сребристо покритие с релеф на корпуса за по-стабилен захват, дебелина от 10,5 мм и тегло, започващо от 600 грама. Батериите им издържат до 10 часа при автономна стандартна употреба. Моделите Pro и Write са с най-новия четириядрен процесор NVIDIA Tegra 4, а за звука се грижат високоговорители от harman/kardon и софтуер DTS Sound. Сред допълнителните функции, с които разполагат новите таблети, са: Toshiba TruNote за разпознаване на ръкопис (при модела Write с допълнителен стилус Toshiba Digitizer Pen), Toshiba Resolution+ за подобряване на видеоизображенията, ThinkFree Office Mobile за разглеждане и създаване на офис документи и няколко инструмента за подобряване на звука плюс набор от възможности за свързване, сред които и съвместимост със стандарта Miracast при версиите Pro и Write, който позволява да се прехвърля съдържание по безжичен път от таблета към голям телевизионен екран.

При лаптопите има решения за нуждите на бизнеса (сериите Satellite Pro C и Pro L, Tecra A50), ежедневните компютърни задачи (сериите Satellite C и Satellite L), мултимедийните ентусиасти (сериите Satellite P и Satellite S) и геймърите (Qosmio X70). Серията Satellite Pro C включва достъпни мултифункционални лаптопи с размери на екрана от 15,6" и 17,3". Satellite Pro L съдържа надеждни лаптопи за бизнес потребителите. Новият 39.6-сантиметров (15.6") Tecra A50 е създаден за интензивна бизнес употреба и е старателно изпитан за максимална издръжливост, като е снабден и с допълнителни инструменти за сигурност.

Новите серии Satellite C и Satellite L дават достъпни решения за изпълнение на ежедневни компютърни задачи, имат нов дизайн и опция за сензорен екран. Сериите Satellite P и Satellite S са с подобрени мултимедийни функции, а някои модели от серията Satellite P са снабдени с HDMI порт с поддръжка за извеждане на съдържание с Ultra HD резолюция. Приложението Toshiba Split Screen, което е налично при P серията, осигурява автоматично подреждане на активните прозорци на екрана, като улеснява едновременното извършване на множество задачи. Новият геймърски флагман Qosmio X70 идва със 17,3" Full HD дисплей и е насочен към феновете на електронните забавления.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници