Борисов: Парламентът така е обсаден, че и да иска човек, няма как да се върне

Борисов: Парламентът така е обсаден, че и да иска човек, няма как да се върне
A A+ A++ A

Парламентът така е обсаден, че и да иска човек, няма как да се върне. Това заяви във Варна лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде радио „Фокус“ - Варна. Според Борисов този парламент е безсмислен, защото министрите и депутатите са изгубили изцяло доверието на хората.

„Говорят неща, които са противоположност на това, което говориха през февруари, когато бяха протестите, и то за цената на тока. Те казваха – „Незабавно оставка“, а сега щяло да стане криза“, каза Бойко Борисов. Ако правителството подаде оставка, до криза няма да се стигне, тъй като за месец и половина могат да бъдат проведени нови избори и хората да бъдат представени по-добре, смята Борисов.

„Ние сме предложили в Изборния кодекс всички ще бъдат удовлетворени и това вече е демокрация. Който каквито резултати постигне, така ще се подреди народът. Вие видяхте, че първото нещо, което направиха, беше да орежат субсидиите на малките партии, които имаха 3, 3,5% и които по принцип са наши бъдещи партньори. Те просто искат да останат както едно време – ДПС, „Атака“ и БСП. Ние сме още достатъчно силни и няма какво да ни правят, затова посегнаха на всички останали“, допълни Борисов.

Той посочи, че предложението на ГЕРБ е 3-процентовата бариера да остане, за да има по-голяма представителност и в същото време да не се режат субсидиите на тези партии, които са постигнали такъв резултат. Според Бойко Борисов – тези популистки мерки като намаляването на субсидиите на партиите са грешни, защото единственият начин политическите партии да бъдат честни и прозрачни и да не бъдат в ръцете на олигарсите са техните субсидии.

„Когато няма пари за една политическа партия, най-естественото е тя да търси пари от бизнеса, което я прави зависима“, каза още Борисов.

#Бойко Борисов #протест парламент #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници