Лютви Местан: ГЕРБ и десните не са алтернатива на кабинета „Орешарски“

Лютви Местан: ГЕРБ и десните не са алтернатива на кабинета „Орешарски“
Местан открои още няколко пласта на протеста – заедно с искрено и спонтанно протестиращите се забелязват и други групи, които имат различни интереси и планове. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За нас еднакво неприемливи са и г-н Бойко Борисов, и г-н Цветанов, явно няма как да се разкъса тандемът предвид взаимната им непреодолима независимост, както еднакво неприемливи за нас са и „Атака“, и Волен Сидеров, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Имаме с тях не само политически, но и ценностни различия - да не забравяме, че те са и бивши коалиционни партньори“, добави Местан, цитиран от БГНЕС.

Според лидера на ДПС на този етап алтернатива на кабинета „Орешарски“ не са ГЕРБ и Борисов, и Цветанов, нито формиращият се т.нар. нов десен блок.

„Големият дефицит на българската политика от 2009 г. насам е отсъствието на автентичен десен политически субект. Такова определение в 41-вото Народно събрание можеше да се даде на Синята коалиция, но за съжаление тя беше представена с много малко народни представители, за да може да влияе решително“, посочи лидерът на ДПС.

Според него ГЕРБ е убил дясното в българската политика, погълнал е дясното и то се претопи в ужасен квазидесен политически субект в лицето на ГЕРБ.

„Цветанов като политик, като ценности е всичко друго, но не и дясно. Има нужда от автентичен нов десен политически субект. Едно е необходимостта от десен политически субект, съвсем друго е той да се случи и да бъде припознат като алтернатива“, посочи той.

Местан открои още няколко пласта на протеста - заедно с искрено и спонтанно протестиращите се забелязват и други групи, които имат различни интереси и планове.

„Нашата парламентарна група няма и не може да си позволи взаимодействие с „Атака“, защото това е краят на политиката, ние сме антагонистични политически сили“, подчерта той.

На въпрос защо е допуснато в 42-рото НС Волен Сидеров да оглави комисията за борба с корупцията и за парламентарна етика той отговори: Парламентарна традиция е опозицията да оглавява една комисия. В случая с „Атака“, независимо че тя осигурява кворума, трябва да се припомни, че в 41-вото НС Волен Сидеров ръководеше такава комисия - греша ли, запита той.

„Ако това е най-големият проблем за нормалното функциониране на 42-рото НС, нека се извърши промяна в името на тази комисия“, предложи Местан.

#Лютви Местан #Орешарски #Местан #ГЕРБ #Атака #Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници