Борисов: Правителството трябва да си подаде оставката, за да се успокои народът

Борисов: Правителството трябва да си подаде оставката, за да се успокои народът
Относно идеята за свикване на Велико народно събрание бившият премиер посочи, че това е сложен процес и е нужен политически консенсус. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството трябва да си подаде оставката, за да се успокои народът, заяви във Варна лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава „Фокус“.

„Нали аз бях диктатор, нали командвахме медиите, помните ли тези лъжи – когато строяхме магистрали, пречиствателни станции, булеварди, болници, и във Варна, в най-тежката криза - казаха, че съм диктатор. Аз си отидох на втория ден и казах – нека народът да се произнесе на изборите и народът, за първи път в нашата история, ни нареди отново като първа политическа сила, а тези сега бягат и не искат да подават оставка. Държавата вече месеци наред не работи“, коментира Борисов.

Относно идеята за свикване на Велико народно събрание бившият премиер посочи, че това е сложен процес и е нужен политически консенсус.

„В момента отношението между партиите в България е такова, че такъв консенсус много трудно ще се намери. Но всичко ще си дойде с времето, сега първо правителството трябва да подаде оставка, за да се успокои народът и да има нови избори“, каза още Борисов.

Той добави, че така или иначе месеците юли или август са почивни и още повече държавата не работи.

„Все още няма назначени областни управители, а едва вчера са назначени вицепремиери. Два месеца ги чакахме – те не са работили досега, така че едва ли ще е проблем“, допълни той.

#протест парламент #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници