Кюрдите в Турция се вдигат на протести в Диарбекир, Мерсин и Адана

Кюрдите в Турция се вдигат на протести в Диарбекир, Мерсин и Адана
Кюрдите се вдигат на бунт в Турция. Снимка: ЕПА/ БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Правителството трябва да чуе исканията на кюрдския народ. Да направи необходимото в спешен порядък да предприеме демократични мерки. Поради тази причина на 20 юни в Диарбекир, Мерсин и Адана организираме мирни кюрдски манифестации, обединени под лозунга „Правителство: Направи стъпката”.

Това се казва в публикувано съобщение за заседание на Централния изпълнителен комитет на легалната кюрдска Партия на мира и демокрацията (ПМД) се призовава правителство да се вслуша в исканията на народа. То е цитирано от Анадолската агенция и "Фокус".

„Първият етап на демократичното решаване на кюрдския проблем започна и продължава с успех. В продължение на шест месеца в страната няма сражения и се спазва обявеното прекратяване на огъня. От 8 май въоръжените формирования на Кюрдската работническа партия (ПКК) започнаха по план да се изнасят извън границите на Турция. Няма нито едно нарушение на обявеното прекратяване на огъня, което е ясно доказателство за успеха на този първи етап”, се заявява още в съобщението.

#Диарбекир #Мерсин #Турция #кюрди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници