Йовчев: Няма сигнал от Борисов към МВР за готвено покушение срещу него

Йовчев: Няма сигнал от Борисов към МВР за готвено покушение срещу него
„В МВР постъпват системно сигнали за лица, заемащи висши държавни длъжности, и се извършват проверки. В голямата си част сигналите са неточни или от ненадеждни източници.
A A+ A++ A

Няма подаден сигнал от бившия министър-председател Бойко Борисов към МВР, в който да има информация за подготвяно покушение срещу него, отговори министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на въпрос на депутата Антон Кутев относно заплахи за живота на бившия премиер на България, предаде „Фокус“.

„В МВР постъпват системно сигнали за лица, заемащи висши държавни длъжности, и се извършват проверки. В голямата си част сигналите са неточни или от ненадеждни източници. След извършена проверка се установи, че подобни сигнали са постъпвали в 6 областни дирекции“, посочи Йовчев.

Депутатът Антон Кутев заяви по-рано: „Преди две седмици излязоха негови изявления, че има категорични източници, че се подготвя сценарий Бойко Борисов да бъде арестуван, затворен и убит в следствието. Това е ужасяваща новина. Мога да си представя как звучи в Европа бивш премиер и лидер на опозицията е заплашван да бъде убит. Аз съм изключително загрижен, защото, ако това може да се случи в България, ние сме се върнали в 19. век. Има ли информация в МВР за заплахи за живота на бившия премиер Бойко Борисов? Аз, ако имам информация, първо бих подал сигнал в полицията, за да уведомя органите на реда“.

#Цветлин Йовчев #Бойко Борисов #покушение #сигнал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници