Бойко Борисов: Европейските фондове за България могат да бъдат спрени

Бойко Борисов: Европейските фондове за България могат да бъдат спрени
„Партията имаше нужда да се очисти, аз и всички колеги да си направим изводи от дистанцията на времето. Видяхме грешки, които можеше да не ги правим“, коментира оставката си Борисов.
A A+ A++ A

Европейските фондове за България могат да бъдат спрени, заяви във Варна лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предава „Фокус“.

„Мога да разчитам между редовете, защото четири години съм работил с Европейската комисия. Когато получиш писмо, че те са раздразнени, това означава, че те са бесни. Когато получиш писмо, че има несъответствие, това значи, че спират всички фондове. И Орешарски, и батко, и братко са пряко свързани с тогавашното спиране на фондовете“, коментира Борисов.

„Чавдар Георгиев, зам.-министъра в екологията, една много мрачна фигура. Българите имат шанс с Варна, гласувайки за нас, да им дадат още един шамар в тази ситуация и да им кажат, че липсата на морал вбеси хората“, каза бившият премиер.

„Срещу мен са излизали на митинг за вдигане на пенсионната възраст, но правителството не трябва да дава оставка за такова нещо. Трябва да търпи, защото, ако това не се направи, всички няма да имате пенсии. Това навсякъде в Европа се направи. Европейската комисия им го написа в препоръка, за да им помогне да излязат пред хората и да кажат, че е трудно, но трябва да се пенсионираме по-късно, защото след това всички ще губим. Те го замразиха заради популизъм. Излязоха февруари за цените за тока, където ни изиграха по безобразен начин. На 20% от населението вдигнаха сметките с 300% и ги изкараха на улицата. Цялата тази комбинация я направиха по перфектен начин“, заяви Борисов.

Той сподели, че не съжалява за подадената оставка.

„Партията имаше нужда да се очисти, аз и всички колеги да си направим изводи от дистанцията на времето. Видяхме грешки, които можеше да не ги правим“, добави Борисов.

По повод сигналите от Брюксел, които България получава, бившият министър-председател каза: „Когато започнеш да получаваш такива сигнали, нищо добро не те очаква. Когато получиха за несъответствие, след това спряха всички фондове при Тройната коалиция. Сега им казват още на първия ден, че мониторинговият доклад ще продължи, че това ги дразни. И вече всички са изумени от тези назначение. Дори да се извиняват, това не е техническа грешка. Тук са се събрали някъде в сарай и са казали кой какъв ще бъде, за да се впише в схемата. Факт е, че във Варна БСП няма кандидат, факт е, че ДПС също няма кандидат. Управляващите партии нямат кандидат за кмет на Варна“.

Борисов добави, че ГЕРБ е готова за нови парламентарни избори.

#Бойко Борисов #европейски фондове #ГЕРБ #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници