Фандъкова: Моля гражданите след 22 ч да освобождават Орлов мост

Фандъкова: Моля гражданите след 22 ч да освобождават Орлов мост
A A+ A++ A

С министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев обсъдихме ситуацията в София и организацията, която правим между Столична община и МВР, съобщи в свое изявление кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Благодарих на министър Йовчев за работата на полицията, която гарантира сигурността на гражданите на София. Всички институции постъпваме отговорно към хората и държавата. Най-важната ни задача е да запазим мирния характер на протестите. Отговорно отношение трябва да проявят и политиците.

Призовавам мирно протестиращите граждани да не се поддават на провокации и на опитите да бъдат въвлечени в сценарии, които дискредитират каузата им. При конфликтни ситуации, както и досега, нека да се обръщат към органите на реда.

Моля гражданите след 22 ч да освобождават кръстовището на Орлов мост, за да могат хората да се приберат по домовете си. Сигурна съм, че гражданите могат да дадат урок на някои политици за културно отношение към града. Депутатският имунитет не е оправдание за самоуправство в София, агресивно поведение и нарушаване на правилата. България е демократична държава и хората имат права, гарантирани от Конституцията, на които никой политик не може да посяга.

Недопустимо е лидер на политическа партия да призовава за граждански арести, да е агресивен към граждани и журналисти и да нахлува в институции. Това е антидържавно поведение, което не трябва да се толерира", заявява Фандъкова.

#Цветлин Йовчев #София #Столична община #МВР #Йорданка Фандъкова #Орлов мост #протест #София #Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници