Лондон предупреди британците да не скачат от балкони в Слънчев бряг

Лондон предупреди британците да не скачат от балкони в Слънчев бряг
Снимка: www.gov.uk
A A+ A++ A

Британското външно министерство обърна внимание на своите граждани за опасностите от добилия печална популярност в някои български курорти "балконинг". Или модата да се скача от терасата на хотелската стая в басейна, предаде "Стандарт нюз".

Изявлението е по повод трагичния инцидент наскоро, при който британски гражданин загина в Слънчев бряг, след като падна от 10-ия етаж на хотела си.

От началото на годината са се случили още 7 подобни инцидента. За последния месец има една жертва и трима ранени. Миналата година инцидентите са били 14, като повечето от тях включват млади хора и алкохол, алармира британското външно министерство..

"Не се занасяйте по балконите", се казва името на кампанията, която стартираха от министерството, откъдето предупреждават да се внимава освен в родния Слънчев бряг и в Майорка, Испания.

Британският консул в София Джон О'Шонъси обяснява: "Миналата година трябваше да се справяме с няколко смъртни случая и контузии в следствие на падане от балкони. За съжаление, това се повтаря и тази година. Ние видяхме разрушителния ефект върху жертвите и техните семейства от това за момент да загубиш трезва преценка. Инциденти се и ще се случват. Но да се катериш от балкон на балкон, да скачаш, да пиеш прекомерно докато си по балконите, така само увеличаваш шансовете да се случи нещо лошо. Често се стига до фатален край. Но всичко това може да се избегне, ако само за момент спреш и помислиш за последствията".

#София #Слънчев бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници