Полицията е предотвратила палеж на сградата на БФС

Полицията е предотвратила палеж на сградата на БФС
A A+ A++ A

Полицията е предотвратила палеж на сградата на Българския футболен съюз (БФС) при вчерашното нападение от фенове на ЦСКА, каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, съобщи Фокус.

„Феновете на ЦСКА са извършили акт на нападение срещу сградата на БФС. Действията на полицията са предотвратили по-сериозни инциденти. В момента на пресичане на действията на нападателите от полицията вече е имало лица, които са били вътре в сградата на футболната централа. Някои лица са палили факли в сградата, като така са предприели действия на разрушаване на инвентара и оборудването на сградата", обясни Лазаров.

„След изтласкването на феновете от района на сградата на БФС, са извършени заградителни мероприятия. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство и са иззети веществени доказателства. Органите на полицията са провели оперативно издирвателни мероприятия за разкриване на лицата, извършили този акт на нападение. Установени са част от лицата и днес сутринта е проведена специализирана полицейска операция, при която в поделенията на СДВР са задържани 15 лица. Текат процесуално следствени действия, които да изяснят процесуалните качества на всяко едно от лицата", обясни главен комисар Лазаров.

Материалите по случая ще бъдат докладвани днес на Софийска районна прокуратура. Предстои да се прецени какви мерки за неотклонение ще бъдат предприети по повод задържаните лица. Главният секретар не уточни на каква възраст са лицата и дали имат криминално минало, тъй като все още текат процесуално следствените и оперативно издирвателните действия.

#Светлозар Лазаров #БФС #ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници