Проф. Георги Близнашки: Странно е мълчанието за безобразията на Сидеров

Проф. Георги Близнашки: Странно е мълчанието за безобразията на Сидеров
A A+ A++ A

На политическите партии е абсолютно забранено да създават паравоенни формирования, които да осъществяват граждански арести. Това заяви пред бТВ конституционалистът и бивш депутат от БСП проф. Георги Близнашки.

Според него е странно мълчанието на прокуратурата за безобразията на „Атака“. „Това, което правят от „Атака“, трябва да се преустанови, странно е мълчанието на официалните власти“, заяви Близнашки.

Според него главният прокурор Сотир Цацаров трябва ясно да каже, че ако се предприемат граждански арести, „Атака“ може сама да се постави извън закона и да се направи сезиране на Конституционния съд. Проф. Близнашки припомни, че има традиция въоръжени хора да не влизат в парламента. Очевидно НС трябва да се върне към тази класическа традиция, смята той.

Близнашки поясни, че имунитетът на депутатите не е непробиваема броня, която позволява на депутатите да правят каквото си искат. Това е засилена правна защита. Депутатите трябва да си дават сметка, че наказателната им неотговорност е за това как гласуват и какви думи използват в парламента, припомни конституционалистът.

#Георги Близнашки #Атака #прокуратура #Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници