Работодатели искат данък върху паричните потоци към офшорните зони

Работодатели искат данък върху паричните потоци към офшорните зони
A A+ A++ A

 

Работодателски организации искат да бъде въведен данък, който да облага паричните потоци от България към офшорните зони. Предстои предложението да бъде обсъдено, съобщи в понеделник финансовият министър Петър Чобанов по време на извънреден брифинг в ресорното министерство, предаде investor.bg.

„На този етап не се ангажираме с обещание за подобен данък. Но ако бъде прието, това би било нещо много новаторско“, каза Чобанов.

Министърът представи и останалите предложения на работодателите, като отбеляза, че те също ще бъдат предмет на дискусия с представители и на синдикатите.

Стана ясно, че работна група ще прави анализ на необходимите законодателни промени, които да облекчат работата и развитието на бизнеса у нас.

„Спешно трябва да се преразгледат всички такси и отпадането на онези от тях, които не са вписани в закона“, допълни финансовият министър и подчерта, че това е по изрично искане на бизнеса.

Работодателите искат още ясно регламентиране на сезонния труд, ревизия на единното платежно нареждане, както и ревизия на данъка по депозитите.

#Чобанов #офшорни зони #данък #работодатели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници