Протестиращи правят лятно училище за депутати „Калинка“

Протестиращи правят лятно училище за депутати „Калинка“
Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Протестиращи втора седмица пред парламента обявиха във вторник сутринта, че преминават към по-радикални мерки, и отправиха покана за „кафе плюс вечеря“. Демонстрацията ще започне в 8.00 часа в сряда и ще продължи до полунощ, предаде бТВ.

Хора, излезли на жълтите павета, обявиха утрешния ден като „Ден за граждански арести“, по думите на Волен Сидеров, и призоваха той да ги разтълкува. Миналата седмица лидерът на „Атака“ обяви, че ще поеме правораздването в свои ръце, тъй като МВР не можело да си свърши работата.

Гражданите, събрали се пред сградата на Народното събрание, сложиха началото и на лятно училище за депутати „Калинка“, занятията на което ще се провеждат всяка сутрин от 8.35 часа.

И тази сутрин пред парламента малко след 8.30 часа се събраха над сто души, въпреки че народните представители днес нямат заседание. Обявена е единствено среща за обсъждане на промени в изборното законодателство, чийто домакин отново ще бъде Мая Манолова.

Протестиращите обаче заявиха, че не виждат себе си представени в разговорите, и нарекоха организациите, които са присъствали миналата седмица и ще отидат днес на среща, „подставени лица“.

Хората обявиха, че ще продължат протеста си до оставка а правителството, което е „вредно“. Сред тях се коментират и актуалните теми в страната като обявената актуализация на бюджета и „поправката“ на ЕК, отправена към министър Стойнев за предстоящи глоби в енергетиката.

#протест #Парламент #Калинка #оставка #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници