Кандидатът на ГЕРБ във Варна сбърка номера си в бюлетината

Кандидатът на ГЕРБ във Варна сбърка номера си в бюлетината
Портних гласува в 9:30 часа в училище "Васил Априлов". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних обърка знака на бюлетината на балотажа в морската столица и се наложи да му дадат нова, предаде БГНЕС.

Портних гласува в 9:30 часа в училище "Васил Априлов". Той влезе в "тъмната стаичка" в избирателната секция и след секунди излезе, извини се, че е сбъркал знака в бюлетината и членовете на секционната комисия му дадоха нова. После отново влезе и упражни вота си. На първия тур миналата неделя кандидат-кметът пък бе забравил личната си карта, припомня БГНЕС. 

Изборният ден във Варна започна в 7 часа.

Административният секретар на ГЕРБ – Варна Павел Христов изпрати два сигнала до Общинската избирателна комисия, с копия до III РПУ – Варна и РПУ в кв. „Аспарухово” и жк „Владиславово”, съобщиха от пресцентъра на партията във Варна. В първия сигнал се посочва, че предварително се указва на гласоподавателите по какъв начин да гласуват като на дланите им се изписва цифрата „пет”, представляваща номера на кандидата за кмет Христо Бозов. Втори сигнал от граждани е получен за това, че в кв. Аспарухово пред СИК 340 и 341, разположени в НУ „Васил Левски”, има струпване на множество гласоподаватели, които обстоятелства пораждат съмнения за търговия с гласове и нарушения на изборния процес.

Избирателните секции ще затворят в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен, ако пред секциите има опашки от гласоподаватели.

#Варна #Иван Портних #ГЕРБ #избори #Христо Бозов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници