Коя е д-р Румяна Тодорова

Коя е д-р Румяна Тодорова
Снимка: bulgaria-news.bg
A A+ A++ A

Румяна Тодорова е родена на 25 юни 1958 г. в София. Завършила е Медицинската академия в София със специалност „Кожни болести и венерология“ и е преминала различни обучителни курсове по здравен мениджмънт за управители на лечебни заведения и по генерален мениджмънт за административни ръководители от системата на НЗОК. От 1995 г. до февруари 2004 г. е директор на Диспансера по кожни и венерически болести - София-област.

В системата на НЗОК Тодорова е работила от февруари 2004 г. - като заместник-директор на РЗОК - София-област, както и директор на дирекциите в НЗОК „Извънболнична медицинска помощ“ и „Договаряне, методология и контрол в извънболничната медицинска помощ“.

На 13 април 2006 г. тя беше назначена за заместник-директор на НЗОК по лекарствата и контрола.

На заседанието на Управителния съвет на НЗОК, проведено на 22 май 2006 г., тя е назначена за изпълняващ длъжността директор на институцията, а от 1 септември 2006 - за директор на НЗОК.

През юни 2009 година Тодорова печели отново конкурса за директор на НЗОК и започва втория си мандат през септември 2009 година.

На 2 ноември 2009 година Тодорова подава оставката си пред УС на Касата. Като аргумент за оставката тя посочва оказан й политически натиск.

Източник - personi.dir.bg

#НЗОК #Румяна Тодорова #директор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници