Българи в Ню Йорк поискаха оставката на правителството

Българи в Ню Йорк поискаха оставката на правителството
Снимка: Елена Паунова
A A+ A++ A

Около 80 българи от Ню Йорк се събраха на Times Square днес на демонстрация под наслов ДАНСwithme, за да изразят солидарност към масовите антиправителствени протести в България. Това съобщи за NOVINITE.BG нашата читателка Елена Хамбарджиева.

Протестът е израз на желанието за истинска демокрация, за прозрачност на държавното управление и за въвеждане на незабавни мерки за промяна на избирателния кодекс. Протестът е несъгласиe с ширещата се корупция в политическото управления на България, зов срещу злоупотребите с властта за лични облаги и против олигархичния и плутократичен модел на управление.

След протестите пред българското консулство, сградата на ООН и сега на Times Square за неделя е предвидена глобална демонстрация под наслов ДАНСwithme globally. Тя е координирана с още 12 града по света. Сред тях са Сидни, Берлин, Лондон и Брюксел. По време на демонстрацията българите ще прекосят Бруклинския мост в знак на солидарност към протестиращите им съграждани по света.

Снимките от протеста на Елена Паунова, Ванина Цонева и Александър Станишев могат да бъдат видяни на адрес: http://www.flickr.com/photos/98725794@N03/

#Ню Йорк #протест #правителство #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници