Росен Плевнелиев: Не бива да се водят партизански битки

Росен Плевнелиев: Не бива да се водят партизански битки
A A+ A++ A

Протестите през февруари и тези през последния месец са еднакви. Те си приличат, защото са протести за ценности. Това заяви във Варна президентът Росен Плевнелиев, предаде радио „Фокус“ – Варна. Росен Плевнелиев посочи, че основните стълбове на българската нация са три - православната религия, училището и семейството.

„Тези три стълба могат да бъдат тази стабилна основа за надграждане. Не можем да бъдем нация, която да виси във въздуха и да не стои здраво на своите фундаменти. Това пречи и на политиците и се отразява на политическия живот. Хората, които протестират, много ясно заявиха това и насочиха прожекторите именно към ценностната система – какво проповядват политиците и какви действия извършват те, за да покажат в какво вярват“, каза държавният глава Росен Плевнелиев.

Той заяви, че дълбоко вярва, че Българската православна църква става все по-силна. „Много пъти съм заявявал пред българския патриарх своята истинска подкрепа, за да може църквата да влезе в ролята си. Нашето общество има нужда от тези, които проповядват духовността и вярата“, каза Плевнелиев. Той апелира към политиците и към елита на нацията за симбиоза и за вяра в това, което се прави. „Не бива да се водят партизански битки, а да се работи за духовно и физическо обединение на нацията върху нейната ценностна система“, подчерта още Росен Плевнелиев.

#президент #Варна #изявление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници