Египет се готви за нова вълна протести

Египет се готви за нова вълна протести
По традиция поддръжниците на „Мюсюлмански братя” ще започнат да се събират на площада пред джамията „Рабиа ал Адавия“ и на площад „Ан Нахда” пред университета в Кайро. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Започналият в Египет Рамадан не успява да уталожи страстите в лагерите на привържениците и противниците на бившия президент на страната Мохамед Мурси, които се готвят за пореден петъчен протест по улиците на Кайро, съобщи „Риа Новости“, предаде „Фокус“.

Планирани са няколко паралелни акции както „в подкрепа на революцията от 30 юни и завоеванията на народа“, така и за „връщането на законно избрания президент“.

По традиция поддръжниците на „Мюсюлмански братя“ ще започнат да се събират на площада пред джамията „Рабиа ал Адавия“ и на площад „Ан Нахда“ пред университета в Кайро.

Според един от лидерите на движението, „Мюсюлмански братя” планират да мобилизрат около 15 милиона египтяни в няколко квартала на Кайро до вечерта. Най-преданите на движението демонстранти се събират от сутринта, въпреки горещините и поста, който забранява на мюсюлманите да се хранят и пият течности по време на светлата част на деня.

#Египет #протести #Мюсюлмански братя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници