Шест са предложенията за зам.-министър по туризма

Шест са предложенията за зам.-министър по туризма
Новият заместник-министър с ресор туризъм ще бъде в икономическото министерство, както и до сега. Снимка: wikimapia.org
A A+ A++ A

В МС постъпиха общо шест предложения за заместник-министър на икономиката и енергетиката, с ресор туризъм. Участниците в срещата с премиера Орешарски, която се състоя през миналата седмица, бяха удовлетворени от намерението на министър-председателя новият зам.-министър да бъде от бранша, съобщи economynews.bg.

Предложенията, които постъпиха от организациите в туризма, са: Бранимир Ботев, Елена Иванова, Валери Стоянов, Анелия Крушкова, Славка Бозукова и Алекс Орешков.

Бранимир Ботев е председател на НС на Винарска изба „Долината на розите“, председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България; член на УС на Националния борд по туризъм, член на УС на „Деловая Россия“ - Европа, член на Консултативния бизнес научен съвет при Министъра на земеделието и храните.

Елена Иванова е председател на Съюза на собствениците в „Слънчев бряг“, собственик на хотелите „Амфора“ и „Империал“ в Слънчев бряг.

Валери Стоянов е заместник изпълнителен директор на ИА „Военни клубове и военно почивно дело“ в МО. Бил е прокурист и член на СД на „Хемусхотелс“ АД, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД, член на СД на „Слънчев бряг“ АД, управител на „Интерхотел Гранд хотел София“.

Анелия Крушкова е бивш председател на Агенцията по туризма и бивш зам.-министър на транспорта, била е съветник на министъра на държавната администрация, управител на болница „Токуда“ и управител на спедиторски компании.

Славка Бозукова е главен редактор и изпълнителен директор на „Стандарт“.

 

Алекс Орешков е доктор по география на туризма в БАН, магистър по „Туризъм и хотелиерство“ от СУ, управител на хотел „Лъки Банско“. Управлявал е и Хотели „Принцес“, хотел „Берлин Парк“, хотел „Скай Уей“. Член е на Българската туристическа камара. Бил е директор „Човешки ресурси“ на Шератон София Хотел Балкан, началник управление „Национална туристическа политика“ в МТТ, бил е директор на Българския национален туристически офис в Лондон.

#Орешарски #Бранимир Ботев #Елена Иванова #Валери Стоянов #Анелия Крушкова #Славка Бозукова #Алекс Орешков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници