Орешарски: Невъзстановеното ДДС до средата на годината е 776 милиона лв.

Орешарски: Невъзстановеното ДДС до средата на годината е  776 милиона лв.
Премиерът направи отчет на дейността на правителството пред Народното събрание и очерта основните си приоритети. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Истинският размер на невъзстановеното ДДС към средата на тази година възлиза на 776 млн. лева, или три пъти повече от обичайното равнище, каза в парламента премиерът Пламен Орешарски. Той представи отчет от управлението, предаде агенция „Фокус“.

Орешарски съобщи, че се разработват варианти за актуализиране на бюджета за настоящата година. Основните аргументи не са свързани с намерение да разходваме повече, въпреки че състоянието на икономиката изисква това, подчерта премиерът и допълни, че актуализацията е необходима, за да се въведе повече реализъм и да се изпълнят поети ангажименти.

Премиерът заяви, че на фона на този размер невърнато ДДС би искал да чуе предложението на критиците за актуализация на бюджета „дали да задържим този размер така до края на годината и да не го върнем на фирмите, или да го сведем до обичайните размери. Жалко, че представителите на ГЕРБ не са в зала, за да кажат колко време не са плащали ДДС и да кажат откъде да взема тези 500 милиона лева“, заяви Орешарски.

Той обясни, че е създадена секция в сайта на МС за предложения и мнения за подобряване на бизнес климата, възстановяване на държавността и за социалните проблеми на хората.

Орешарски обясни, че е осигурено финансиране за наемане на 1200 младежи до 29 години, което е част от мерките за намаляване на младежката безработица.

#Пламен Орешарски #безработица #ДДС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници