Юрий Асланов: Предсрочните избори са неизбежни, въпросът е кога да се направят

Юрий Асланов: Предсрочните избори са неизбежни, въпросът е кога да се направят
Според Асланов е „напълно безсмислено сега да се проведат избори, защото те няма да променят с нищо съществуващото положение“.
A A+ A++ A

Предсрочните избори са неизбежни, но въпросът е кога да се направят“, заяви пред „Фокус“ социологът и директор на Агенция АФИС Юрий Асланов.

При избори сега, както се иска от протестиращите, резултатът е предизвестен – в парламента ще влязат само три партии и едва ли това е, което искат да постигнат протестиращите“, коментира Асланов.

Според него е „напълно безсмислено сега да се проведат избори, защото те няма да променят с нищо съществуващото положение“.

„Протестиращите, а и отсъстващата от парламента опозиция в лицето на ГЕРБ, заявяват – направете тези и тези промени в Изборния кодекс и си отивайте! Лидерите на ГЕРБ казват, че ще влязат в парламента само ако се обсъждат промените в Изборния кодекс. Добре, ами ако другите излязат – какво правим“, запита Асланов.

Странно, че няма никакво доверие в парламента, а от него се изисква да направи промяната. Логиката се къса. Не смятам, че е редно парламентът да работи под натиск и да му се налагат решения от улицата. Ако някой е на мнение, че улицата представлява мнението на мнозинството от народа, най-лесният начин да проверим дали това е така е, като отидем на избори. Непризнаването на изборните резултати от страна на отделни групи граждани няма да ни отведе до никъде“, каза Асланов.

#Юрий Асланов #предсрочни избори #ГЕРБ #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници