Местан: Ясно е защо бившите управляващи бързат за избори

Местан: Ясно е защо бившите управляващи бързат за избори
Според Местан е ясно защо бившите управници искат избори наесен. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Лютви Местан разкри защо предишните управляващи „са толкова изнервени и бързат с предсрочни избори още през есента“.

„Най-големият им враг не е кабинетът „Орешарски“, а политическото време, с което той би разполагал, за да разкрие истината за тяхното управление“, заяви Местан пред журналисти в парламента, цитиран от „Стандарт“.

Според председателя на ДПС вече има конкретни резултати за подобряването на бизнес средата и че се вземат мерки в това направление.

„Но чухме от финансовия министър за невърнато ДДС на бизнеса в размер на 300 милиона лева, а днес бе изненада за мен да чуя министър-председателят да споменава стойности в пъти по-големи – 770 милиона лева. Мисля, че това не е разминаване между тях, по-скоро тези данни индикират една динамика на разкритията. Няма как наследството за около четири години да се систематизира за един месец“, добави Местан.

„В ситуация на криза държавите не превръщат в кредитор бизнеса, а напротив – наливат ликвидност в него, за да може той да оцелее. Няма как да обвиним кабинета в безхаберие, защото ще има разминаване между осчетоводените данни за задълженията на държавата, на отделните ведомства и общини към бизнеса в сравнение с реалните задължения, защото бизнесът се въздържа да осчетоводи вземанията си от държавата, защото в момента, в който го направи, трябва да плати ДДС, с което затъва още повече. Добре е обобщението на данните да се чуе от съответните министерства и от премиера. Предлагам за кабинета да съдим по конкретните действия“, каза още Лютви Местан.

#Лютви Местан #ДПС #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници