Тренчев: Държавата е дълбоко объркана, трябват нови правила

Тренчев: Държавата е дълбоко объркана, трябват нови правила
Константин Тренчев
A A+ A++ A

Ако искаме тази държава да я бъде, защото тя е затънала безкрайно много и продължава да се свлича надолу, трябва да променим основните правила – не само играчите. Това каза в интервю за агенция „Фокус“ президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев. Той посочи, че КТ „Подкрепа“ е в правото си да започне организиране на национална стачка.

„Ние ще преценим съобразно развитието на обстановката, защото има наши структури, които вече са „на педал“, и то с изключително сериозни икономически аргументи. Това, което искаме да кажем в декларацията си, е следното: Държавата не върви. Това е очевадно за всички. Тя не върви вече 23 години, но просто вече й се изчерпаха всички ресурси, които тя имаше“, каза още Тренчев. Единственият начин да се преодолее това, е да се тръгне към избори, според Тренчев.

„Ние желаем от тези избори да произтече една фундаментална промяна, защото старата песен не води доникъде. Това е една пиеса, която се играе 23 години. Сменяме актьорите периодично, но не и пиесата“, каза още той. Според Тренчев това отличава КТ „Подкрепа“ от разни мнения, които се изказват нагоре и надолу.

„Едните са – дайте да правим избори бързо, а другите са – дайте да не правим избори. Ние предложихме, включително посочихме текстовете на президента… не знам на него кой му е напълнил главата с глупости, че можело 10 години да откара и т.н. Обикновеното народно събрание, което решава, че трябва, дошло е времето и няма накъде – да се свика Велико народно събрание, поставя и срок на това Велико народно събрание. Тъй като явно нашите политици са от по-новите реколти, нека да проверят как стана свикването на предишното Велико народно събрание, което направи Лукановата конституция, която считаме за един изключително несъвършен документ“, каза Тренчев.

По думите му този документ е до голяма степен виновен за всички неразбории в държавата и „този уродлив преход“.

„Това е чудовищна глупост, не знам кой го е подвел да го изтърси – че може и десет години да откара. И още нещо каза, не знам откъде му е дошла тази мисъл, че не желае президентска република. Че кой е казал пък че ние желаем президентска република!“, заяви Тренчев. Според него това изказване е обезсмислило диалога с президента.

„Продължаваме да настояваме на нашата позиция. Държавата е дълбоко объркана. По тези правила държавата не може да се оправи. Трябва да се сменят правилата, а не само личностите“, каза още Константин Тренчев.

#Константин Тренчев #Подкрепа #избори #ВНС #правила

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници