Турската полиция излезе с бронирани жилетки срещу демонстранти в Антакия

Турската полиция излезе с бронирани жилетки срещу демонстранти в Антакия
Протестиращите обикаляха по улиците с антиправителствени лозунги, изградиха барикади, запалиха огромен огън и замерваха полицаите с камъни, фойерверки и пиратки. Полицаите отговориха със сълзотворен газ и водни оръдия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаи за пореден път атакуваха протестна демонстрация в град Антакия на провинция Хатай - Южна Турция, на границата със Сирия - снощи, но се забеляза, че този път носят бронирани жилетки, съобщава NTV, предава „Фокус“.

Това очевидно е предохранителна мярка срещу евентуална стрелба с бойно оръжие от страна на някой демонстрант, след като предния ден беше стреляно по полицейски автомобил.

Сценарият и действията на протестиращи и полицаи бяха сходни на стълкновенията в града през последните няколко дни, провокирани от смъртта на 19-годишен студент след участие в антиправителствен митинг.

Протестиращите обикаляха по улиците с антиправителствени лозунги, изградиха барикади, запалиха огромен огън и замерваха полицаите с камъни, фойерверки и пиратки. Полицаите отговориха със сълзотворен газ и водни оръдия.

Демонстрантите се разбягаха по страничните улици, но след това отново се събраха и пак запалиха огромен огън.

Някои от тях линчуваха журналист, опитал се да заснеме изградените от тях барикади, допълни още телевизионният канал NTV.

#Турция #протести #Антакия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници