Ремонтират два участъка от магистрала „Тракия“ догодина

Ремонтират два участъка от магистрала „Тракия“ догодина
„Икономически обосновано е в България да се строят такива магистрали – с една активна и една изпреварваща лента“, обясни още Лазаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Два участъка от автомагистрала „Тракия“ се нуждаят от сериозен ремонт - в района на Пазарджик и в района на Пловдив. Има и един петкилометров участък край Петрохан. Ние предвиждаме на тях да бъде направена рехабилитация“, обяви пред бТВ председателят на УС на агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

„Вече са осигурени средства посредством едно споразумение с Европейската инвестиционна банка и се надявам от следващата година да започне ремонтът“, обясни шефът на АПИ.

„Магистралата е едно инфраструктурно произведение, което още от момента на строителството си има нужда от ежедневно поддържане“, добави Лазаров.

„Икономически обосновано е в България да се строят такива магистрали - с една активна и една изпреварваща лента“, обясни още Лазаров.

Според него няма нужда от по-голям габарит.

Съществената работа по АМ „Тракия“ е приключила още на 5 юли.

По думите му 10-те дни оттогава били необходими за преминаването на всички комисии, обясни Лазаров, предава „24 часа“.

„Сега в историята ще останат задръстванията, време е да си честитим новата магистрала. Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции и други обекти, но към момента има само един обект край с. Биково. Гаранцията на асфалта на АМ „Тракия“ е 5 г., а на съоръженията 10 г.“, разкри Лазаров, но не скри надеждите си, че това ще бъде надхвърлено многократно.

140 км/ч е максимално разрешената скорост и до морето вече ще се стига за около 3 ч., имайки предвид разстоянието от 360 км, каза шефът на АПИ.

#магистрала "Тракия" #Лазар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници