Червенкова: Въвлечена съм в абсурд, който няма логично обяснение

Червенкова: Въвлечена съм в абсурд, който няма логично обяснение
Въвлечена съм в някакъв абсурд, който не може да бъде обяснен логично, заяви пред БГНЕС Гергана Червенкова, майката на две деца, с обвинение като „основен организатор“ на „българо-американска организирана престъпна група“.
A A+ A++ A

Въвлечена съм в някакъв абсурд, който не може да бъде обяснен логично, заяви пред БГНЕС Гергана Червенкова, майката на две деца, с обвинение като „основен организатор“ на „българо-американска организирана престъпна група“.

На 19 юли т.г. предстои Софийският апелативен съд да се произнесе дали ще позволи екстрадицията на обвинената без доказателства българка Гергана Червенкова за САЩ, или ще я откаже. Екстрадицията е допусната по три от общо шест обвинения - разпространение на наркотици, заговор за разпространение на наркотици и пране на пари.

„Моите проблеми не свършват с екстрадиционното производство, тъй като в България по тях не се търси вина и аз не се оневинявам дори при отказ на съда. Нашият апел към българското правителство, към България е, ако може, да застанат зад мен като български гражданин за подкрепа“, продължава жената.

Гергана Червенкова изрази готовност за пълно съдействие при разследването на обвиненията към нея от американска страна, за да се приемат и нейните доказателства, за да преосмислят доводите си за нейната екстрадиция и да признаят нейната невинност. Опасността за Гергана Червенкова, ако американските власти продължат да настояват на обвиненията си към нея, дори и при отказ от българския съд, е още на следващия ден да получи нова молба за екстрадиция.

Тогава мъките започват отначало и така до безкрай, притеснява се тя. Нейната невинност трябва основно да се докаже в САЩ, така смята обвинената. Би могло да се продължи съвместната българо-американска разработка, с детайлно разследване на българската фирма, в която Гергана е работила. За да се стигне най-после до истината.

Фирмата, в която е работила набедената българка – „БГ Глобул Сървисис“, е имала договор за обслужване с чуждестранна, английска фирма. Идват обвиненията към английската фирма, а Гергана е арестувана в България на 30 ноември 2012 г., след което я пускат с гаранция от ареста.

Към обвиненията от американска страна се твърди,че Гергана Червенкова е собственик на английската фирма, че е неин мениджър и website оператор, че контролира банкови сметки, всичко, което по нейните думи е абсурдно и въобще не отговаря на истината.

Нито съм собственик на фирмите, нито на българската, нито на английската, нито съм управляващ директор на българската, нямам правомощия и права да сключвам и подписвам договори с трети лица и нямам спесимен за банковата сметка на фирмата „Юромедонлайн“ и не съм могла да изпирам каквито и да било пари, твърди Червенкова.

Един от най-големите абсурди е обвинението й за разпространение и заговор за разпространение на наркотици. Става въпрос за най-обикновени медикаменти - хапчета за мигрена, за главоболие - фиорицет, които могат да се купят по интернет дори в САЩ, без специална рецепта, обяснява Гергана.

Реално няма никаква връзка с наркотиците, само така е наименовано обвинението. В самия обвинителен акт в разяснението на тези точки става ясно,че се касае за контролирано лекарство, което е хапче за глава със съставка парацетамол. Моята работа пък изобщо не е свързана с придвижване, приемане и изпълнение на поръчки за въпросните хапчета, работата ми е да правя вътрешно-финансова статистика, нямам такива правомощия, каквито ми се вменяват, поясни Червенкова.

Когато чух г-н Цветанов, бившия вътрешен министър, да ме обвинява като член на международна престъпна група и да казва, че съм освободена от ареста само защото съм майка на две деца, просто не можех да осмисля това. Напоследък той й се извинява публично, като казва, че правят всичко възможно да й помогнат, но такава помощ не се вижда отникъде.

Те не са се свързвали с мен - защо се направиха тези изказвания и защо сега ми се извинява, пита се жената. Факт е, че съм въвлечена в някакъв абсурд, който не може да бъде обяснен логично, смята Гергана. Всеки може да бъде на моето място - със същата сила на обвинението и със същите „доказателства“, признава тя.

#Гергана Червенкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници