Росен Плевнелиев: Добре е, когато мечтите се постигат

Росен Плевнелиев: Добре е, когато мечтите се постигат
„Убеден съм, че както обществото отдавна е задало посоката, така и държавниците ще работят – посоката е ясна, приоритетите са видими, трябват резултати, трябва надграждане“, добави президентът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Добре е, когато мечтите на българите се постигат. Мечтите на хората са не една, а седем магистрали, и те могат да бъдат изпълнени до 2020 година“, каза президентът Росен Плевнелиев в речта си на откриването на последния участък от автомагистрала „Тракия“, предава БГНЕС.

Президентът заяви, че „с новите приоритети на 2014-2020 година за България ще насочим усилията на държавата основно към Северна България“.

„Толкова, колкото е смислена „Тракия“, не по-малко смислена е „Хемус“, която ще отпуши потенциала на Северна България. Скоростният път от Видин до Ботевград ще извади от изолация най-бедния регион на страната“, каза Плевнелиев.

„Убеден съм, че както обществото отдавна е задало посоката, така и държавниците ще работят – посоката е ясна, приоритетите са видими, трябват резултати, трябва надграждане“, добави президентът.

„Статистиката показва, че в първите 45 години от раждането на идеята за българските магистрали ние сме се движели със скорост от 9 километра на година, докато не се е стигнало до 60 километра на година направа на магистрала“, посочи Плевнелиев и очерта развитието в строителството.

„Със сигурност ще направим „Струма“, със сигурност ще довършим „Хемус“ – по това ще познаете прогреса – от 9 километра на година към 60 километра, а хората ще се движат със 140 километра в час“, отбеляза президентът.

„Магистралите дават хляб, те дават перспектива“, допълни Плевнелиев и си припомни как с баща му преди години им отнемало по два дни, за да стигнат до морето.

„80% от финансирането на магистрала „Тракия“ идва от европейските фондове“, каза още Росен Плевнелиев.

„Европа не е колонизатор, Европа ни дава свобода“, заяви президентът и призова това да не се забравя.

След официалните слова президентът Плевнелиев и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева прерязаха лентата на цялата автомагистрала „Тракия“.

Така след 14:00 часа днес от София до морето през Южна България ще може да се стига зa по-мaлко от четири чaсa.

#Росен Плевнелиев #магистрала "Тракия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници