Росен Плевнелиев: Управляващите избраха реваншизма

Росен Плевнелиев: Управляващите избраха реваншизма
A A+ A++ A

Управляващите избраха пътя на реваншизма и вместо да имат диалог с най-голямата опозиционна партия, по-скоро решиха да зависят от гласа на „Атака“. Най-голямата опозиционна партия е извън парламента, а тя сигнализира желанието си за диалог. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти, след като преряза лентата на последния участък от автомагистрала „Тракия“ – пътен възел Зимница – Карнобат, предаде агенция „Фокус“.

Президентът подчерта, че е притеснен за ситуацията, в която се намира държавата. „Притеснен съм, защото никога не е имало толкова силно противопоставяне. Такова разделение и между политическите лидери – едните са в парламента, другите са в оставка, едните са за това да има колкото се може по-скоро избори, другите не са. Ситуацията е много тежка“, коментира Росен Плевнелиев.

Той обеща, че като президент ще прави всички опити, за да има диалог, защото решенията на ситуацията минават през диалог. „За съжаление, това, което констатирам, е, че в момента няма такъв диалог“, заяви президентът.

Ако говорим за скандални назначения след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, няма да скрия моето голямо притеснение от назначението на г-н Чуков за шеф на Съвета по сигурност към Министерски съвет. Така Плевнелиев отговори пред журналисти на въпроса как ще коментира назначенията на нови областни управители.

По думите на президента – списъкът с назначенията е много дълъг. По отношение на назначението на Чуков президентът отбеляза, че неговата позиция е „нещо като шеф на службите и определя техните приоритети“.

„Единственото, което се знае за него, е, че е дясна ръка на Алексей Петров в годините, в които „Лев инс“ е развило бизнес. Г-н Чуков многократно се изказва и в подкрепа на евразийския проект на г-н Путин. Нека да си даваме сметка какви назначения се случват пред очите на цялата нация. Аз съм силно притеснен“, заяви още президентът Плевнелиев.

В началото на юли стана ясно, че експертът Боян Чуков ще е новият секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

#президент #управляващи #реваншизъм #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници