Здравният министър: Ще се работи за промяна на нормативната уредба

Здравният министър: Ще се работи за промяна на нормативната уредба
Таня Андреева увери, че ще се работи за промяна на нормативите по стандартите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„От всички разговори с директори на лечебни заведения се оформя едно впечатление, че от момента на прехвърлянето в касата са започнали проблемите както по отношение на отчитането, така и по отношение на заплащането. Това, общо взето, мъчи в работния процес лекарите и сестрите, работещи в тези отделения“.

Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на пресконференция в Кюстендил, цитирана от агенция „Фокус“.

„Вторият проблем е свързан с нивата на компетентност. Стана ясно, че министерството ще работи върху всички стандарти, а движещ този ресор е зам.-министър Славов. В неговите правомощия ще бъде промяна на нормативната уредба, касаеща стандартите в различните специалности“, добави още тя.

„Третият основен въпрос е спешната помощ, където се предприемат няколко основни действия. Първото е това, че ще се върви към либерализиране на специализацията на работещите в спешната помощ, което към момента е голям проблем, защото всички центрове имат кадрови дефицит“, заяви здравният министър в понеделник.

Тя посочи, че основното, което касае цялата система на здравеопазването, е заплащането. В тази посока министерството основно може да се намеси при фонд „Работна заплата“ на психиатричната помощ и спешната помощ.

#Таня Андреева #Кюстендил #Славов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници