Информационна система ще следи полицейските автопатрули

Информационна система ще следи полицейските автопатрули
A A+ A++ A

Информационната система за позициониране на автопатрулите в МВР позволява да бъдат зададени броят, статусът, движението на съответния автопатрул. Това каза на пресконференция директорът на Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ (ДКИС) комисар Иван Димитров, предаде агенция „Фокус“.

Контролът на маршрутите на патрулите също е част от тази система. Контрол на изпълнението на задачите се постига с реализиране на съответните показатели, които могат да бъдат заложени в системата. Системата следи за количеството гориво в резервоара.

От една патрулираща кола данните постъпват в сървърите, които са инсталирани в МВР. Работните места са два типа – диспечерски, от които става задаването на параметри, и операторски, от които се контролират параметрите и се следи какво се случва с групата патрули, за които отговаря. При направен план за действие маршрутът е зададен на съответното операторско място и може да се реагира, като се изпрати най-близкият автомобил, обясни Димитров. 

В системата е заложена възможност за отчитане на пробега на автопатрулите. Отчитането на средната максимална скорост, количеството на гориво също са от параметрите, които се залагат за контрол на патрулно-постовата дейност. Всички тези параметри са дефинирани с възможността за алармени събития, които могат да се изпращат до диспечерите и така се гарантира това, че те ще бъдат обработени, посочи още комисар Димитров.

Като предстоящи задачи той посочи – инсталиране на GPS устройства в определените за това автомобили, по определен график, оптимизиране на нормативната база за работа на системата до 3 месеца, както и обучение на служителите в срок до един месец, каза още комисар Димитров.

#МВР #информационна система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници