Американски съд решава дали собственикът на кулите близнаци може да съди авиокомпаниите

Американски съд решава дали собственикът на кулите близнаци може да съди авиокомпаниите
Лари Силвърстийн, собственик на World Trade Center Properties, може да съди авиокомпаниите, чиито самолети се разбиха през 2001 г. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

През тази седмица се очаква американски съд да се произнесе по случая на собственика на двете кули на Световния търговски център в Ню Йорк и дали може да подаде иск срещу авиокомпаниите, чиито самолети бяха отвлечени и впоследствие разбити в сградите на 11 септември 2001 г., пише електронното издание на френския ежедневник „Фигаро", предаде expert.bg.

Компанията World Trade Center Properties вече е получила 4 млрд. долара от застрахователите и се надява да преследва съдебно авиокомпаниите United и American Airlines. Според адвокатите на двете авиокомпании застрахователите на Световния търговски център вече са покрили обезщетенията, които компанията търси от тях.

Съдия Алвин Хелърстийн трябва да реши дали евентуално приписаната вина на двете авиокомпании се отнася към различна категория от тази, за която вече е било получено обезщетение. Лари Силвърстийн, собственик на World Trade Center Properties, ще трябва да докаже отговорността на двете авиокомпании в отвличането на собствените им самолети на 11 септември 2001 г., ако съдът допусне казуса.



#American Airlines

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници