Мерките за сигурност се затягат година след атентата в Сарафово

Мерките за сигурност се затягат година след атентата в Сарафово
След атентата в Сарафово специален служител следи за товаренето на багажа и проверява на вратата качващите се.Снимка: www.bg.all.biz
A A+ A++ A

Багажът на туристите се товари в автобусите само с предварително изготвен списък и поименно се проверява кой куфар на кого принадлежи, заяви председателят на Българската асоциация на туроператорите и туристическите агенти Ирина Найденова по повод навършването на една година от бомбения атентат на летище Сарафово.

Според нея целта е в багажното отделение да се прибират само чантите на хората, които пътуват точно с този автобус, съобщи iNews.bg.

Найденова обясни, че специален служител следи за товаренето на багажа и проверява на вратата качващите се. На летището охраната е засилена, силите на реда са разпределени по нов начин, а пропускателният режим е усъвършенстван.

Хотелиерите също са предприели мерки, за да не се допускат съмнителни багажи и хора на територията на почивните обекти, каза председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

Според зам.-председателя на Съюза на собствениците „Слънчев бряг“ Веселин Налбантов обаче полицията не е предприела никакви мерки в Слънчев бряг.

Налбантов посочи, че хотелиерите са назначили допълнителна охрана заради недостатъчния брой полицаи в курорта. Това обаче тежи на бюджета им.

#Благой Рагин #Веселин Налбантов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници