Бивши съветници на Станишев отиват при Орешарски

Бивши съветници на Станишев отиват при Орешарски
Колко и кои са премиерските съветници, е информация, която правителствената пресслужба не желае да обяви.
A A+ A++ A

Генералът от запаса Иван Дочев от понеделник е секретар на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет.

Това става ясно от заповед, публикувана на сайта на съвета. Оттам се разбра, че Дочев е един от съветниците на премиера Пламен Орешарски. Дочев е съветвал и Сергей Станишев в правителството на тройната коалиция. Тогава също бе секретар на съвета, който контролира вноса и износа на оръжие, амуниции и стоки с възможна двойна употреба.

Колко и кои са премиерските съветници, е информация, която правителствената пресслужба не желае да обяви. Съобщено бе единствено за назначаването на Боян Чуков. Той също е бивш съветник на Станишев. 11 години е бил кадрови разузнавач в Държавна сигурност, заемал е и ръководна длъжност в „Корпорация Лев“ на Алексей Петров.

Известен е с изказванията си в подкрепа на Евразийския съюз на Владимир Путин и заради тях бе критикуван от президента Росен Плевнелиев.

Друг бивш съветник на Станишев - Ивайло Данаилов, също може да бъде забелязан по коридорите на Министерския съвет. По информация на „Труд“ той помага на Орешарски в общуването с медиите.

#Орешарски #Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници