Руснак открадна 10 км електрически кабел

Руснак открадна 10 км електрически кабел
В полицията мъжът признал, че за „похищението“ на кабела е използвал знанията си, придобити в училище и на курсове по електротехника. Снимка: hisupplier.com
A A+ A++ A

28-годишен руснак открадна 10 км електрически кабел в Сочи.

В руския град Сочи бе задържан мъж, откраднал електрически кабел с дължина цели 10 километра, предаде БГНЕС, цитирайки руски медии.

Не се съобщава името на арестувания, а само това, че е на 28 г. По-рано той е бил съден за измами и кражба, а в последно време работил като електротехник на държавна служба, като работата му била да заменя старите електропроводи с нови.

В полицията мъжът признал, че за „похищението“ на кабела е използвал знанията си, придобити в училище и на курсове по електротехника.

Той свалил кабела с помощта на специални инструменти с изолация, след което нарязал кабела на парчета, всяко с тегло 20-25 кг, и го откарал в пункт за изкупуване на скрап.

Оттам обаче, смаяни от чудовищното количество, алармирали милицията. С деянието си жителят на Сочи е нанесъл ущърб на държавата на стойност 3,5 млн. рубли (около 87 хил. евро).

#кражба #Сочи #Русия #руснак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници