Ние сме 23-тата най-депресирана нация в света, известни сме с мрънкането си

Ние сме 23-тата най-депресирана нация в света, известни сме с мрънкането си
Източник: Shutterstock.com
A A+ A++ A

Българската нация не е най-подложената на стрес в света, а дори се слави с търпеливостта си. Българите са известни с мрънкането си и с това, че са склонни да скъсат нервите на западния човек с безкрайните си оплаквания от всеки и всичко, сочи проучване, публикувано в „Блумбърг“, съобщава „24 часа“.

Българите са на 23-то място в класацията за най-депресирани нации, в която участват общо 74 народа. Въпреки че се нареждаме в челната третина на класацията, все още не сме изпаднали в така наречената „Африканска“ депресия, характерна за нигерийците.

Ниската продължителност на живота, корупцията и бедността пораждат стрес сред жителите на африканската държава. Затова Нигерия е на първо място в класацията.

От останалите балкански държави по-депресирани от нас са само македонците и босненците. В страните, страдащи от тежка финансова криза, Гърция и Кипър положението е по-добро. Южните ни съседи са на 30-о място, а островната държава е на 53-то.

Останалите балкански държави също са в по-добра позиция от България. Сърбите са на 28-о място, турците на 32-ро, хърватите на 36-о, а румънците на 39-о.

На другия полюс са скандинавските и немскоговорещите нации, като лидер в класацията е Норвегия.

#България #Норвегия #Нигерия #Гърция #Кипър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници