Борисов: Никаква отпуска, депутатите да гледат Избирателния кодекс

Борисов: Никаква отпуска, депутатите да гледат Избирателния кодекс
A A+ A++ A

Промените в Избирателния кодекс може да се гледат от Народното събрание през август, вместо депутатите да излизат в отпуска. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“.

„Работата трябва да се нормализира, като се дадат оставки и се направят предсрочни избори. Всички знаят това. Слушах и Бисеров пак сутринта, че ние сме дошли да искаме отпуски. Точно обратното – ние сме тук да им предложим август месец да изгледаме Избирателния закон, защото всички това искат. Аз не знам от какво се умориха толкова. Ние работихме всеки ден в нашата централа“, заяви Борисов.

„Не ние ги призоваваме за оставка, призовават ги толкова много хора. Как да излезем ние пред протестиращите или да станем съпричастни с тях. Ясно е, че трябва да има предсрочни избори“, посочи Бойко Борисов.

Според него депутатите от другите парламентарни групи искат да почиват и са се нагласили да отиват да почиват. „Ние искаме да се гледа Избирателният кодекс, за да имаме готовност, когато хората пожелаят избори, да има нов Избирателен кодекс, като според тях сегашният не струвал нищо. Добре, съгласен съм, но август месец да направим нов“, обясни той.

Цветан Цветанов има дела и трябва да си ги гледа. Това отговори пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос къде е заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Няма никаква логика, да искат половин милиард да оставят във фискалния резерв, където доходността е никаква, а в същото време - да плащаме лихва за такъв голям кредит, каза още Борисов по повод актуализацията на Бюджет 2013.
„Ще направят нещо с този половин милиард, който им се губи, но засега не знам какво”, заяви Борисов.

„Настояваме непрекъснато да гледаме промените в Изборния кодекс”, добави той. На въпрос - защо от ГЕРБ не участват в комисиите, в които се обсъждат тези промени, Борисов каза: 
„Защото ни дадоха само Комисията по вероизповедания. Участваме във всички комисии в последните дни. Нашите депутати бяха вчера в комисията, която гледа Закона за образованието”.

#Борисов #Парламент #отпуска #Избирателен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници