Сирийски командири се съвещават на турска земя

Сирийски командири се съвещават на турска земя
A A+ A++ A

Около 70 бойни командири на различни бригади и части, свързани със Свободната сирийска армия, се събраха на среща в град Газиантеп (в едноименната гранична със Сирия турска провинция), за да обсъдят проблемите в Сирия, и по-специално ожесточените сражения в провинция Ресулайн между джихадистите, свързани с групировката „Фронт ал Нусра“, и кюрдски бойци от Партията на демократичното единство на Кюрдистан (ПДЕК), съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк, цитиран от агенция „Фокус“.

Командирът на бригадата „Нуреттин Зенги“ Тевфик Шехабеттин заяви, че няма да допуснат да бъде откъсната нито педя земя от територията на Сирия и страната ще остане единна и монолитна. Председателят на Военния комитет в Халеб полковник Абдул Джабар ал-Акиди посочи, че няма идея за откриване на втори фронт, защото силите на бригадите и частите от Свободната сирийска армия са много по-големи от тези на ПДЕК, но в момента „първостепенната им задача е да свалят от власт диктатора Башар Асад“.

След срещата бойните командири от бригади и части от Свободната сирийска армия се връщат обратно в Сирия, посочи още телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници