Дефект в спирачната система може да е една от причините за жп инцидента в Испания

Дефект в спирачната система може да е една от причините за жп инцидента в Испания
Влакът, който дерайлира край испанския град Сантяго де Компостела, „е спрял твърде късно“. Това се казва в публикация на испанския вестник „Ел паис“, в която се посочва още, че разследването се е насочило към възможен дефект в спирачната система.
A A+ A++ A

Влакът, който дерайлира край испанския град Сантяго де Компостела, „е спрял твърде късно“. Това се казва в публикация на испанския вестник „Ел паис“, в която се посочва още, че разследването се е насочило към възможен дефект в спирачната система, предаде АФП.

Инцидентът, при който загинаха 80 души, се случи, докато пътуващият от Мадрид влак е вземал много остър завой на около 4 километра от гарата на Сантяго де Компостела.

„Системите за тревога са показали, че машинистът Франсиско Хосе Гарсон Амо се е движил със скорост 190 км/ч, въпреки че не е трябвало да надвишава 80 км/ч“, се казва в публикацията.

„Алармата на таблото, както потвърди и машинистът, се е активирала и той се е опитал да спре, без обаче да може да предотврати трагедията“, пише още вестникът.

 

По „Фокус“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници