Борисов: Петък следобед – ден на майстора за БСП, ДПС и „Атака”

Борисов: Петък следобед – ден на майстора за БСП, ДПС и „Атака”
A A+ A++ A

Ето как работим в петък следобед – ден на майстора за БСП, ДПС и „Атака“. В 14.00 часа се разпръснаха. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна след края на пленарното заседание, предаде агенция „Фокус“.

„Ние сме тук. Станишев, Местан, Волен Сидеров не го интересува Наказателният кодекс. Сутринта г-н Бисеров излъга, че ние сме дошли, за да гласуваме за отпуска. Точно обратното – искаме да работим. Едните за кебапчета и бира на Бузлуджа, другите пленуват някъде, магистрала им направихме до морето, ще хванат следобедното слънце. Какво нещо е лицемерието, манипулацията“, заяви Борисов.

В пленарна зала бяха останали само представители на ГЕРБ и Мая Манолова.

Борисов се обърна към Манолова с думите: „Искахме удължение на работното време. В петък, едва 14.00 часа е, защо не работим? И сряда беше работно време, ама не работихме. Аз съм работил 15 години, когато вие се подпирахте по столовете. Явно класната вчера е била много разстроена, че не я повозиха на таксито. Елате да обсъждаме точки, защото е видно, че не им се работи“.

Преди това народните представители от мнозинството отхвърлиха предложението на Красимир Велчев от ГЕРБ за удължаване нае работното време до изчерпване на дневния ред.

За една седмица можем да изгледаме избирателния закон в частта за парламентарните избори, каза след това пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Аз такава работа не съм виждал през живота си – сряда, четвъртък и петък до 14.00 часа и край. За 20 дни тежко се умориха“, добави Борисов.

„ГЕРБ стои цял ден, прави кворум. БСП, ДПС ги няма. Нито Местан е тук, нито Станишев, нито Волен Сидеров да обсъждат младежка безработица и Наказателен кодекс. Ние сме опозиция. Когато ГЕРБ правеше кворум в парламента 4 години, всички сме били тук. Сега пак се оказа, че сме повече от тях. Искахме удължаване на времето, за да може да работим, да си минем точките. Нищо не налагаше тези хора да си тръгнат“, заяви Бойко Борисов.

В коментар дали депутатите решиха да не удължават работното си време заради притеснение да не се случи пак обсада на парламента, Борисов каза: „Каквото ще да става. Ние просто искаме да работят, като настояват за това. А не сутринта Бисеров да лъже, че сме се върнали да си гласуваме отпуската и в същото време им направих магистрала, вече ще хванат и следобедното слънце и бързат към морето“.

„Това лицемерие и този фалш уронват престижа на институцията. ГЕРБ стоят в залата. Доколкото им кажете – дотолкова ще стоят. Къде са другите“, попита той.

На въпрос, ако депутатите гласуват отпуск от 7 до 31 август, дали ГЕРБ ще идва в парламента: „Чудя се какво да правя вече. С тези хора на глава не мога да изляза”.

В коментар на изявлението на Бойко Борисов в пленарна зала след края на заседанието на парламента, председателят на Народното събрание Михаил Миков каза: „Отдавна съм спрял да го коментирам“.

#Бойко Борисов #Парламент #кворум #БСП #ГЕРБ #ДПС #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници