Андреева: Близо 1 млрд. лв. ще бъдат отделени за здравеопазване

Андреева: Близо 1 млрд. лв. ще бъдат отделени за здравеопазване
Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева откри реновираното детско отделение в УМБАЛ "Св. Марина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"УМБАЛ "Света Марина" е от чудесните примери за това, че в България нещата могат да се случват по най-добрите начини. Болница – абсолютно конкурентно способна на всички европейските и световните такива.", каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева.

Министърът на здравеопазването, заедно с министъра на образованието Анелия Клисарова и изпълнителният директор на здравното заведение проф. д-р Жанета Георгиева откриха реновираното Детско отделение за интензивно лечение, неврология и неонатология в УМБАЛ "Св. Марина", предаде БГНЕС.

"В тази болница много от постигнатите неща са благодарение изцяло на усилията на болницата, както и по европрограми, които все повече ще се развиват през следващия програмен период, каза още здравният министър. Близо 1 млрд. лева ще бъдат отделени за българското здравеопазване през следващия програмен период", съобщи още Андреева и отчете, че това е благодарение на вицепремиера Зинаида Златанова.

Тези средства за медицина и здравеопазване ще бъдат разходвани в няколко основни направления – Спешна помощ, развитие на човешките ресурси, профилактика, превенция и иновации. Това е заложено и в новата здравна стратегия, която Министерството на здравеопазването е започнало да разработва преди около два месеца и която вече е готова.

#Таня Андреева #Анелия Клисарова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници