Аксесоар на Nokia улеснява проследяването на предмети

Аксесоар на Nokia улеснява проследяването на предмети
A A+ A++ A

Nokia се кани да пусне интересен аксесоар за притежателите на смартфони от серията Lumia, който ще позволи проследяването на прикачените към него предмети. Информацията идва от източник на The Verge, който разкрива повече детайли за устройството, което ще носи името Treasure Tag. То ще се свързва с телефон Lumia чрез Bluetooth 4.0, а благодарение на NFC сдвояването на двете устройства ще става лесно и бързо.

Аксесоарът ще е с дизайн, който ще позволи прикачването към различни предмети (например връзка ключове), а специално приложение в телефона ще осигури възможностите за проследяване. Разбира се, то действа на кратки разстояния, но вероятно приложението ще разполага с функция за сигнализиране, когато връзката между двете устройства се прекъсне. Treasure Tag ще осигури и възможност за локализиране на свързания с него телефон чрез натискане на бутон.

Устройството ще е постоянно включено и ще има батерия за около 6 месеца работа. Ниската консумация се дължи на използването на технологията Bluetooth 4.0 LE, която след броени дни ще бъде активирана с ъпдейт и в телефоните Lumia. Представянето на Treasure Tag ще се състои през идните седмици и ще стане след началото на ъпдейта Amber, който ще осигури съвместимостта с Bluetooth 4.0.

http://www.theverge.com/2013/7/29/4567234/nokia-treasure-tag-bluetooth-nfc-proximity-sensor-windows-phone

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници