ГЕРБ: Прогнозите за политическа чистка се сбъдват

ГЕРБ: Прогнозите за политическа чистка се сбъдват
Десислава Атанасова
A A+ A++ A

Прогнозите за политическа чистка се сбъдват. Това заяви в Русе бившият здравен министър Десислава Атанасова.

„Вчера от Министерството на здравеопазването са уволнени 30 човека - експерти, не заради съкращение на щата, а просто заради освобождаването на местата за хора на БСП и ДПС. Освободен е и шефът на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ и е заменен с „партийния другар“ Симеон Василев. ГЕРБ имат сигнали, че се готвят и още промени в различни институции, в които да бъдат вкарани хора на управляващите“, каза още Атанасова.

Русенските народни представители на ГЕРБ припомниха, че партията предлага пакет от 150 млн. лв. при актуализацията на бюджета, като парите трябва да отидат за социални дейности.

„ГЕРБ е против актуализацията, но ако тя бъде гласувана, нека поне да е за подпомагане на нуждаещите се, за да докажат управляващите, че водят политика, насочена към хората“, коментираха Светлана Ангелова, Пламен Нунев и Десислава Атанасова.

Светлана Ангелова е един от народните представители, изготвили предлаганите промени. Според нея е напълно възможно посочените средства да се разпределят за коледни добавки на пенсионерите, за разширяване на кръга от хора, имащи право на енергийни помощи, за разширяване на мерките по заетостта и за създаване на 20 хиляди работни места за млади хора до 29-годишна възраст и хора в предпенсионна възраст.

„Ако този пакет бъде одобрен, ще могат да се подпомогнат около 3 млн. български граждани“, заяви тя.

Десислава Атанасова и Даниела Дариткова пък са внесли в деловодството на Народното събрание вчера предложение 30 млн. лв. да бъдат заделени за изграждането на Национална педиатрична болница.

#ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници