Мая Манолова: ДКЕВР трябва да прецени икономическия и социалния ефект за ТЕЦ „Бобов дол”

Мая Манолова: ДКЕВР трябва да прецени икономическия и социалния ефект за ТЕЦ „Бобов дол”
Според Мая Манолова ДКЕВР трябва да вземе важни решения и много добре да прецени икономическия и социалния ефект за ТЕЦ „Бобов дол“. Снимка: politics.actualno.com
A A+ A++ A

„ДКЕВР трябва да вземе важни решения и много добре да прецени икономическия и социалния ефект за ТЕЦ „Бобов дол“, каза Мая Манолова, предаде агенция „Фокус“.

На въпрос, че има опасност 3500 миньори да останат без работи, Мая Манолова заяви: „Затова съм тук, за да видя какво е реалното намаление и като цена и квота на ТЕЦ „Бобов дол“, което рефлектира и върху мините и най-вече в мината в Бобов дол в двата закрити рудника“.

„Твърдо решена съм всичко, което може, да бъде направено така, че да не влияе на цената на ел. енергията, която касае милиони други български граждани. Възможно е да се постигне баланс, има законови процедури“, посочи Манолова.

Според нея са възможни различни решения. „Официалната информация за миньорите е, че техният брой е около 300 души, които ще бъдат съкратени от ТЕЦ-а и от мината „Бобов дол“. Вчерашното ми посещение и в ТЕЦ-а, и в мината беше в тази връзка, заедно с шефката на Комисията по заетостта, която дойде лично да обясни какви са възможностите и да ангажира целия ресурс на агенцията за осигуряване на алтернативна заетост. Тоест тези 300 души да не останат без работа, да бъдат информирани какви са възможностите за организиране на трудова борса на място“, каза още Мая Манолова.

#Мая Манолова #ТЕЦ #миньори #заетост #борса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници