Станишев: Предишните управляващи изведнъж станаха най-социалните

Станишев: Предишните управляващи изведнъж станаха най-социалните
„Очевидно при планирането на бюджета на Симеон Дянков има прогноза за икономически растеж, която няма как да се сбъдне. Това не е моя констатация, а на служебното правителство на Марин Райков”, отбеляза Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очевидно се очертава една позитивна трансформация. Политици, държавници, които 4 години замразиха всички социални плащания, сега изведнъж се превърнаха в най-социалните хора“, каза лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев по време на дебатите в пленарна зала по актуализацията на Бюджет 2013, предава „Фокус“.

Станишев попита предишните управляващи защо парите за хората с увреждания са разчетени само до септември и защо целият резерв е изхарчен в първото полугодие.

Очевидно при планирането на бюджета на Симеон Дянков има прогноза за икономически растеж, която няма как да се сбъдне. Това не е моя констатация, а на служебното правителство на Марин Райков“, отбеляза Станишев.

Няма как да се премълчи отчетът, данните на Министерството на финансите за първото полугодие, който показва тежко неизпълнение на прогнозата за приходи. Двата основни данъка, особено по акцизите, има намаляване на приходите в сравнение с 2012 г. Публично известно е, че най-силната част на бюджета е първото полугодие. Прогнозата на НАП и Агенция „Митници“ е дупка от 1 млрд. лв. Правителството намалява тази прогноза на 500 млн. лв.“, каза Сергей Станишев.

#Сергей Станишев #бюджет #актуализация #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино