Асад сигурен в победата на войските му в сирийската гражданска война

Асад сигурен в победата на войските му в сирийската гражданска война
„Моята вяра във вас е голяма и имам доверие във възможностите ви... да изпълните националната мисия, която ви е възложена“, добави Асад в обръщението си към военните по случай 68-ата годишнина от създаването на армията в Сирия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийският президент Башар ал Асад заяви, че е сигурен в победата на войските му в гражданската война, която окървавява Сирия повече от две години, предава БГНЕС.

Асад направи изявлението в послание до военните по случай празника на армията.

„Ако в Сирия не бяхме сигурни в победата, нямаше да можем да се противопоставим и нямаше да можем да продължим битката след повече от две години агресия“, съобщи държавният глава.

„Моята вяра във вас е голяма и имам доверие във възможностите ви... да изпълните националната мисия, която ви е възложена“, добави той в обръщението си към военните по случай 68-та годишнина от създаването на армията в Сирия.

„Вие показахте рядка смелост в битката срещу тероризма и впечатлихте света с вашата съпротива... изправяйки се срещу най-кръвожадната и жестока война в съвременната история“, каза президентът.

В конфликта от две години се противопоставят войските на режима, подпомогнати от мощни военновъздушни сили, подкрепени и от ливанското движение „Хизбула“, и бунтовниците, които властите в Дамаск наричат терористи, подкрепяни от чужбина.

В конфликта загинаха над 100 хил. души, показват данни на ООН.

#бунтовници #Сирийски конфликт #Башар ал-Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници